A kerti slag sem csak locsolásra jó!

Kerti slag

Talán sokaknak eszébe sem jutna, de a kerti slag hajlékonysága miatt nagyon könnyen formálható át más használati tárgyakká. Lássuk, például mire jó még a kerti slag?

Kosár készítés kerti slagból

A kerti slag mint említettem, igen könnyen formálható, ezen felül pedig ha elég szorosan készíted el belőle az adott tárgyat, akkor a vizet sem ereszti át.

Kosárra sokszor van szükség a kertben. Ha nincsen megfelelő méretű kosarad, akkor egy-két csomag gyorskötöző segítségével a kerti slagot is felhasználhatod erre a célra. Jó hír, hogy a slag ettől még slag marad, tehát bármikor szétszedhető és újból locsolásra fogható.

slag

A slag végét hajtsd vissza tetszőleges méretben – egy karnyi hajtás bőven elég. A visszahajtott slagot gyorskötözővel fogasd össze, hogy ne ugorjon vissza. Ha megvan, akkor kezd el lapos csigába feltekerni a slagot úgy, hogy minden egyes hajtásnál gyorskötözővel stabilabbá teszed a szerkezetét.

Ha elég szélesnek érzed a kosár alját, akkor kezd el kialakítani az oldalát is úgy, hogy a már megkapott köralak peremére most felfele kezded csigába tekerni a slagot. A gyorskötözőt ne sajnáld – minél többet használsz, annál erősebb lesz a kosár!

Ha a végére értél a slagnak, akkor egyszerűen kötözd el a végét és egy utolsó gyorskötözéssel akadályozd meg, hogy szétbomoljon.

Slagból koszorú

A slag kitűnően felhasználható koszorú alapnak. Ehhez csupán annyira van szükség, hogy a slagot feltekered körbe, gyorskötözővel összefogatod, majd virágokkal díszíted sűrűn a csövek közé dugdosva a szárakat.

Slagból szőnyeg

Medence elé, teraszra nagyon jól mutat a slagból készített szőnyeg. Előnye még, hogy könnyen tisztítható és teljesen csúszásmentes, így kifejezetten ajánlott a medence elé lerakni.

Semmi más dolgod nincs, mint ugyanúgy, mint a kosár készítés elején vissza kell hajtani a cső végét. Gyorskötözővel összefogatni, majd laposan csigába hajtogatni addig, amíg megfelelő méretű szőnyeget nem kapsz. Itt se spórolj a gyorskötözővel, ha nem akarod, hogy a szőnyeg szétessen, érdemes sűrűn használni!

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS