Rögzített kutyatál falapokból

kutyatál

A kutyusok mindegyike szinte rágás nélkül habzsolják a vacsorájukat, miközben a tálat ide-oda löködik maguk előtt. Ez hangos csörömpöléssel, néha az étel kiborításával jár. Ezzel a megoldással rögzítheted a kutyusod edényeit.

A kutyatál tartó része

A kutyatál tartójához először méretet kell venned az edényekről. A tálaknak általában van egy perem felülete, ami alatt ha leméred a kerületet egy mérőszalaggal, akkor az az érték teljesen jó lesz a feladathoz.

Szükséged lesz még két négyzet alakú falapra, amelyek elég nagyok hozzá, hogy a két tál elférjen rajtuk. Ha kör alakúak a tálak, akkor számold ki a mért kerületből a kör sugarát, fogj egy körzőt és rajzold meg a vele a kört az egyik falapon.

Fogj egy fúrót és fúrd át mindkét kört közel a szélekhez. Ezt követően ki kell fűrészelni a két kört, amelyre kitűnően alkalmas a lombfűrész, amelynek a fűrészszála levehető. Egyszerűen fűzd át a lyukon a fűrészszálat, rögzítsd a fűrészhez, majd vágd ki a két kört a falapból.

Ha elkészültél, fogj egy csiszolópapírt és csiszold át a fa felületét, majd fesd le olyan színűre, amilyenre szeretnéd.

kutyatál

A kutyatál hátlapja

A másik falapból készíthetsz hátlapot is a kutyatálnak. Ez bármilyen alakú lehet, akár a képen látható kutyatálról is lelesheted a formát. Ha kifűrészelted a választott alakot, akkor úgy, mint a kutyatál tartó részénél tetted, alaposan csiszold át és fesd le a falapot.

A két lapot akár faragasztóval is rögzítheted egymáshoz, de a legjobb megoldás, ha egyszerűen csavarokkal vagy szögekkel rögzíted őket. Négy-öt pontban elég, ha egymáshoz erősíted őket.

kutyatál

A kutyatál lábai

Ha rendelkezésedre áll még egy falap, akkor vágj ki belőle négy egyforma méretű négyzetet, amelyeket ha a kutyatál tartó része alá teszel, akkor a tál nem fogja érinteni a földet. Csiszolgasd őket át, majd színezd be őket is a választott színű festékkel.

Rögzítsd felülről csavarokkal vagy szögekkel a képen látható módon a tartó részhez.

kutyatál

Helyezd el benne a tálakat és már el is készült a kutyatál tartód – amellett, hogy praktikus, a helyiségben is jól mutat.

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS